Ia-mă și pe mine!

Haide, ia-mă și pe mine peste râuri de poveste,

Ține-mi mâna într-a ta și condu-mă printre nuci,

Eu să zbor în urma ta, printre stelele celeste,

Numai tu în lumea asta să cunoști unde mă duci.

 

Haide, du-mă și pe mine să alerg pe mușchiul moale

Și îmbrățișează-mi tâmpla printre trunchiuri gri de fagi,

Lasă-ți fruntea lin să cadă pe-ale mele coapse goale,

Să-mi aștern pe ea amprenta buzelor cu gust de fragi.

 

Haide, lasă-mă pe mine să deschid poarta luminii,

Unde stă eternitatea, sus, pe verdele din brazi,

Lasă-n părul meu de aur să-nflorească tainic crinii,

Ca-n a lor mireasmă dulce ca sub un blestem să cazi.

 

Te urmez în nemurirea unui suflet ce iubește,

Iar tu mă ridici deasupra zorilor de rouă pline;

De vei merge unde dorul în veci nu se ofilește,

Sau oriunde te duc pașii… Haide, ia-mă și pe mine!

                                                                                       T.

Saluuut! După ce am adus în prim-plan zilele trecute amărăciunea unei relații care se destramă, azi vreau să te îngrop în bucuria îndrăgostirii și te înconjor de prospețimea naturii.

Stai să îți spun de ce. Mie mi-e tare drag de oameni. Și mi-e și mai drag de omul meu, cel pe care l-am primit ca tovarăș de drum. Așa că, dacă urc sau cobor, dacă merg la munte și-aștept ca ploaia de stele să-mi spele toate grijile și să mă poarte spre lumi fantastice sau dacă mă avânt în valurile înspumate ale mării, respirând sacadat în ritmul albastrului ei pur, dacă mă ascund după trunchiuri scorburoase de copaci, rătăcind prin păduri cu miros veșnic de toamnă, sau dacă mă cuibăresc pe un maldăr de flori multicolore, lăsându-mă îmbrățișată de mireasma câmpiei însorite, dacă… Orice aș face și oriunde aș face, vreau ca mâna lui să o țină pe a mea.

Cred că dragostea și natura sunt tare asemănătoare. Vii. Intense. Uneori discrete, dar alteori tumultoase, vulcanice, impredictibile. Proaspete, ciclice, în permanentă transformare și, totodată, statornice. Pure și îndepărtate ca lumina, alteori apropiate și tangibile ca și adierea vântului pe fruntea ta sau ca o șoaptă care îți încălzește urechea. Ambele sunt mai puternice decât voința umană. Ambele cuceresc inimile. Ambele au și forță vitală, putere regenerativă, dar și capacitatea de a devasta și distruge.

Pentru mine, amândouă sunt „acasă”.

Pentru tine care cântărește mai mult?

Care e locul în care te simți „acasă” cu adevărat?

 

13 gânduri despre „Ia-mă și pe mine!

Adăugă-le pe ale tale

  1. Spui așa niște lucruri frumoase, Potecuță!! Îți cer și ție iertare pentru întârzierea răspunsului. Aparent, am o viață tare anarhică.
   Dar am scăpat de toate stresurile și m-am întoooors. Că mi-e tare dor de scris și scriitori. Abia aștept să citesc ce ai mai scris nou!!
   Te îmbrățișez! 🙂

   Apreciază

 1. „Stai să îți spun de ce. Mie mi-e tare drag de oameni. Și mi-e și mai drag de omul meu, cel pe care l-am primit ca tovarăș de drum. Așa că, dacă urc sau cobor, dacă merg la munte și-aștept ca ploaia de stele să-mi spele toate grijile și să mă poarte spre lumi fantastice sau dacă mă avânt în valurile înspumate ale mării, respirând sacadat în ritmul albastrului ei pur, dacă mă ascund după trunchiuri scorburoase de copaci, rătăcind prin păduri cu miros veșnic de toamnă, sau dacă mă cuibăresc pe un maldăr de flori multicolore, lăsându-mă îmbrățișată de mireasma câmpiei însorite, dacă… Orice aș face și oriunde aș face, vreau ca mâna lui să o țină pe a mea.”
  va citesc cu placere blogurile , spuneam ca in tara Disneyland traiesc oameni destepti, tare asta „mi-e tare drag de oameni si mi-e si mai drag de omul meu, „felul in care este scrisa este super tare …ajungem surzi si o dam pe sistem ca Sting, este important omul de langa tine, cum o fi el, macar ca sa iti arate drumul spre casa

  Apreciat de 1 persoană

  1. Bine ar fi să găsim persoana potrivită. Mereu am crezut că fiecare om e ca o piesă stingheră de puzzle, care se potrivește la țanc lângă o alta. Este o piesă reprezentativă în sine, dar atunci când își găsește completarea, devine mai frumoasă. 🙂 Frumos ar fi să stăm cu cel drag permanent mână în mână, piesă lângă piesă.

   Apreciază

 2. Varsta „il me dit que je suis belle.”…valuri inspumate, dragostea, intr -o zi poate nu mai stim drumul spre case, de-asta este bine sa avem tovarasi de viata care sa ramana, acesta este lucrul cel mai important pana la urma, dincolo de orice , daca apucam 60 sa ti -o spuna la fel, acestia sunt adevaratii tovarasi de viata, altfel ne luam caini.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: