Rugă

Fie-Ți milă, Doamne, de oamenii ce plâng,

De cei ce-și cântă dorul cu mierlele din crâng,

De sufletele triste, care se pierd pe cale,

De gurile ce strigă, chemându-Te cu jale,

De cei ce se-ostenesc din greu pentru ce strâng;

O, fie-Ți milă, Doamne, de oamenii ce plâng!

 

Fie-Ți milă, Doamne, de cei bolnavi și singuri,

De cei ce pe picioare se clatină, nesiguri,

De mamele-ndoite de spatele ce doare,

De bunicuții care, cu mâini tremurătoare,

Nu pot duce la gură posmegii ce-s în linguri;

O, fie-Ți milă, Doamne, de cei bolnavi și singuri!

 

Fie-Ți milă, Doamne, de oamenii sărmani,

De cei pierduți în vicii de-atât amar de ani,

De cei ce stau la poartă, cu mâinile în șale,

Fiind rușinați să intre cu buzunare goale,

De cei ținuți în lanțuri și chinuiți de bani;

O, fie-Ți milă, Doamne, de oamenii sărmani!

                                                                           T.

 

Saluuut! De această dată am să fiu foarte scurtă și am să îți spun doar atât: iubirea, grija pentru celălalt, iertarea și cinstea sunt valorile care ne pot transforma dintr-o simplă țară într-o adevărată unitate.

Sper ca fiecare să dintre noi să găsim calea potrivită spre cei din jur și să alegem întotdeauna să deschidem porțile sufletelor noastre, nu să le închidem în nasul altora. În fond, sub pretextul iluzoriu al propriei protecții, ușa închisă ne aduce numai singurătate și amărăciune.

Să ai inima ușoară și sufletul deschis întotdeauna, iar atunci când îți este cel mai bine, amintește-ți să-ți împarți lumina cu cei mai puțin fericiți.

Să ai un 1 Decembrie cât mai memorabil!

La mulți ani, România!

La mulți ani, române!

31 de gânduri despre „Rugă

Adăugă-le pe ale tale

  1. Eu lăcrimam pe poezia ta, tu pe a mea.
   Îți mulțumesc mult! Atât pentru comentariu, cât și pentru hrana pentru suflet pe care mi-o procuri constant.
   Te îmbrățișez! 🙂
   La mulți ani încă o dată!

   Apreciază

 1. Am descoperit poezia ta chiar după ce am judecat aspru pe cineva foarte apropiat, pe unul dintre ” cei pierduți în vicii de-atât amar de ani”, fără să am îndurare pentru el. Îmi amintesc de spusele Sf. Siluan: „dacă vei fi în rai şi de acolo vei vedea cum arde cineva în focul iadului, vei mai avea pace?” Poezia ta m-a scos din starea de împietrire și m-a făcut să regret gestul meu. Îți mulțumesc!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Dac-ai ști cât de mult mă bucur să aud asta! Nimeni nu e perfect, o știm prea bine, dar dacă există măcar o fărâmă de șansă de schimbare, aceasta trebuie să pornească din noi. De prea multe ori lucrurile o iau la vale numai și numai pentru că îi așteptăm pe ceilalți să reacționeze, să observe, să aibă inițiativă, să își ceară scuze, să ne cheme primii în oraș și multe multe alte asemenea, potrivite multor circumstanțe.
   Așa că mă bucur nespus de mult că ai schimbat tu ceva! Ești picătura care produce unde în jurul ei, torța care răspândește lumină și căldură, iar asta e minunat! 🙂
   Și eu am avut de-a face cu oameni cu vicii și știu cât e de greu să ierți și să nu judeci, mai ales dacă îți sunt apropiați, însă sigura modalitate prin care putem fi un sprijin pentru ei, este să arătăm bine în fața răului. Cred cu tărie că binele atrage bine. Iubirea atrage iubire. Iertarea atrage iertare.
   Sper ca iertarea și dragostea ta să izbândească pururi, „împăcarea” dintre tine și tatăl tău să dăinuie, iar binele pe care îl faci să ți se întoarcă însutit!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Mare adevăr spui. De câte ori am așteptat ca celălalt să facă primul pas spre împăcare! Știu că dincolo de enervări, de revoltă, de ranchiună, este iubire și iertare față de el, dar ajung atât de greu la sentimentele bune! Sunt acoperite de mult balast și prin poezia ta m-ai ajutat să îndepărtez acest balast și să ajung la trăirea adevărată. Cât s-a mai bucurat că am vorbit, tot prelungea discuția și nu mă lăsa să închei. Să te audă Dumnezeu și împăcarea să dăinuie. 🙂

    Apreciază

  1. M-am gândit ce să fac pentru tine :D. Dacă ai ceva în minte, spune-mi un titlu, iar eu voi scrie o poezie pornind de la el. Foarte multe din poeziile mele inițiale au fost scrise astfel. Chiar dacă, poate, nu am să reușesc să potrivesc simțirea din ea cu sufletul tău, măcar vei ști că în versurile acelea e cuprinsă o parte de mine pe care ți-o dăruiesc. 🙂 Dacă vrei, desigur.

   Apreciază

   1. Mulțumesc mult, darul tău minunat vine chiar de Moș Nicolae. Titlul ar fi Regăsire și se referă la faptul că foarte mulți ani am căutat fericirea în exterior, de aici rezultând foarte multă nefericire. Dar în prezent știu care e calea mea, știu că eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, pot să-mi construiesc propria fericire, fără să am nevoie de validarea cuiva.
    P.S. Nu știam de ce, de dimineață, încă înainte de a vedea mesajul tău, voiam să ascult melodia celor de la Direcția 5 numită Mulțumesc…

    Te îmbrățișez!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează un site web sau un blog la WordPress.com

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: